Aspik

14.06.2012 11:19

Aspik

Ingrediencie

  • Pol kocky masoxu
  • 50 g práškovej želatíny
  • šťava z polovice citróna
  • 1 menší bobkový list
  • nové korenie
  • 3 zrnká čierneho korenia
  • soľ

Postup

Salámu, vajcia, uhorky a kápiu (popr. dus. mrkvu) pokrájame na drobné kúsky a dáme do misy. Vo vode rozpustíme Masox a za stáleho miešania aj želatínu (voda nesmie zovrieť, max. na 60oC). rozpustenú želatínu necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme tat. omáčku (môžeme použiť aj kyslú smotanu s jogurtom) a vegetu, nalejeme na suroviny a dáme do formy na srnčí chrbát. Necháme stuhnúť v chladničke. Vyklopíme a pokrájame na plátky.