Čechankárska kapsa
14.06.2012 13:33
Ingrediencie
- 1 – 1½ kg prerasteného bravčového bôčika
- ½ kg kyslej kapusty
- ½ kg zemiakov
- ¼ kg šampiňónov alebo čerstvých hríbov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- provensálske bylinky
- soľ
Postup
Mäso umyjeme a v strede jednej pozdĺžnej strany narežeme nožom tak, aby vznikla akási kapsa. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny, soľ a kapustu zbavenú šťavy. Kapsu naplníme nakrájanými zemiakmi, orestovanou masou, soľou, korením a provensálskymi bylinkami. Zošijeme niťou alebo uzavrieme ihlicou, dáme na olejom vymastenú zapekaciu nádobu a pečieme v rúre pri 200°C približne 1½ hodiny. Po pol hodine pečenia ku kapse pridáme zvyšné zemiaky a kapustu. Upečenú kapsu potrieme pretlačeným cesnakom a posypeme provensálskymi bylinkami.