Čechankárska kapsa

14.06.2012 13:33

Čechankárska kapsa

Ingrediencie

  • 1 – 1½ kg prerasteného bravčového bôčika
  • ½ kg kyslej kapusty
  • ½ kg zemiakov
  • ¼ kg šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • provensálske bylinky
  • soľ

Postup

Mäso umyjeme a v strede jednej pozdĺžnej strany narežeme nožom tak, aby vznikla akási kapsa. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny, soľ a kapustu zbavenú šťavy. Kapsu naplníme nakrájanými zemiakmi, orestovanou masou, soľou, korením a provensálskymi bylinkami. Zošijeme niťou alebo uzavrieme ihlicou, dáme na olejom vymastenú zapekaciu nádobu a pečieme v rúre pri 200°C približne 1½ hodiny. Po pol hodine pečenia ku kapse pridáme zvyšné zemiaky a kapustu. Upečenú kapsu potrieme pretlačeným cesnakom a posypeme provensálskymi bylinkami.