Jahňacina na ihle

14.06.2012 13:43

Jahňacina na ihle

Ingrediencie

  • 1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 100 g údeného bravčového bôčika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • tymian
  • 3 byle rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.