Jahňacina na ihle
14.06.2012 13:43
Ingrediencie
- 1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna
- 100 g údeného bravčového bôčika
- 2 strúčiky cesnaku
- 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve
- 1 zelená paprika
- 2 paradajky
- tymian
- 3 byle rozmarínu
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.