Kopaničiarske králičie soté

14.06.2012 13:38

Kopaničiarske králičie soté

Ingrediencie

  • 300 g králičieho mäsa
  • 3 PL bravčovej masti
  • 1 KL škrobovej múčky
  • 5 šampiňónov
  • cibuľa
  • čierne mleté korenie
  • polievkové korenie
  • karí korenie
  • tymián
  • oregano
  • rozmarín
  • citrón
  • soľ

Postup

Vykostené mäso z králičieho chrbáta nakrájame priečne na soté kúsky a naložíme ho do marinády z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí a byliniek. Na rozpálenej masti orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania smažíme v otvorenej panvici 3-4 min. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme šampiňóny, podlejeme vodou a zaprášime škrobom. Necháme prevrieť a podávame ako omáčku k mäsu. Kopaničiarske soté výborne chutí s ryžou alebo domácimi rezancami.