Kopaničiarske králičie soté
14.06.2012 13:38
Ingrediencie
- 300 g králičieho mäsa
- 3 PL bravčovej masti
- 1 KL škrobovej múčky
- 5 šampiňónov
- cibuľa
- čierne mleté korenie
- polievkové korenie
- karí korenie
- tymián
- oregano
- rozmarín
- citrón
- soľ
Postup
Vykostené mäso z králičieho chrbáta nakrájame priečne na soté kúsky a naložíme ho do marinády z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí a byliniek. Na rozpálenej masti orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania smažíme v otvorenej panvici 3-4 min. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme šampiňóny, podlejeme vodou a zaprášime škrobom. Necháme prevrieť a podávame ako omáčku k mäsu. Kopaničiarske soté výborne chutí s ryžou alebo domácimi rezancami.