Králik na čiernom pive
14.06.2012 13:39
Ingrediencie
- 1 menší králik
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- ¼ l čierneho piva
- 1 ČL horčice
- 1 PL octu
- 2 kocky cukru
- 1 PL hladkej múky
- kúsok masla
- bobkový list
- tymián
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Tenučké plátky slaniny a kolieska cibule na masle doružova opražte, vložte na ne porcie králika, ktorého zo všetkých strán opečte. Potom mäso vyberte a do šťavy pridajte korenie, posekanú petržlenovú vňať, horčicu, ocot, cukor, osoľte, zaprášte múkou a opražte. Zalejte pivom, povarte a do omáčky vložte mäso, prikryte pokrievkou a duste domäkka.