Králik na čiernom pive

14.06.2012 13:39

Králik na čiernom pive

Ingrediencie

  • 1 menší králik
  • 150 g slaniny
  • 2 cibule
  • ¼ l čierneho piva
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL octu
  • 2 kocky cukru
  • 1 PL hladkej múky
  • kúsok masla
  • bobkový list
  • tymián
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Tenučké plátky slaniny a kolieska cibule na masle doružova opražte, vložte na ne porcie králika, ktorého zo všetkých strán opečte. Potom mäso vyberte a do šťavy pridajte korenie, posekanú petržlenovú vňať, horčicu, ocot, cukor, osoľte, zaprášte múkou a opražte. Zalejte pivom, povarte a do omáčky vložte mäso, prikryte pokrievkou a duste domäkka.