Krúpy s baraninou
14.06.2012 13:37
Ingrediencie
- hrsť krúp
- hrsť fazule
- 300 g baranieho mäsa
- 4 zemiaky
- koreňová zelenina (mrkva
- petržlen
- zeler)
- soľ
- celé čierne korenie
- mletá červená paprika
Postup
Umyté mäso dáme variť do 1 litra vody, pridáme krúpy, deň vopred namočené fazuľu, 2–3 zrniečka celého čierneho korenia, trochu soli. Varíme asi 1 hod. Pridáme zeleninu a varíme ďalších 10–15 min, potom doložíme na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme soľou a červenou paprikou, prípadne prilejeme vodu. Mäso vyberieme, teplé osolíme, okoreníme a podávame s chlebom a kyslou kapustou. Zajedáme vzniknutou krúpovou polievkou.