Makaróny na ázijský spôsob
14.06.2012 13:17
Ingrediencie
- 3 póry (väčšie)
- kuracie prsia
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 PL tekutého medu
- 300 g makarónov
- 300 ml hydinového vývaru
- 3 PL dezertného vína (biele)
- 2 PL sójovej omáčky
- 2-3 nasekané chilli papričky (bez jadrovníka)
- trochu cukru
- 1 čajovú lyžičku majzeny
- 1 polievková lyžica masla
- olej
Postup
Na panvici si rozpálime olej. Mäso si nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť na oleji, znížime teplotu a do mäkka opečieme. Horúce mäso osolíme a nalejeme naň med. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho nabok a odložíme. Môžeme dať variť makaróny v osolenej vode podľa návodu, keď budú hotové - zlejeme a odkvapkáme. Do výpeku pridáme hydinový vývar. Ďalej tam pridáme víno a nakoniec sójovú omáčku. Všetko to necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením. Potom ešte pridáme nasekané chilli papričky. Zamiešame, dochutíme troškou cukru. V malom množstve vody si rozmiešame majzenu a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Očistíme si pór a nakrájame na väčšie kúsky aj s listami, v ďalšej panvici ho opražíme na masle. Necháme ho tam, kým nebude tak stredne mäkký. Môžeme prikryť. Odložené mäso dáme do omáčky a zamiešame. Ďalej pridáme pórik. Zamiešame. Zmes omáčka, mäso, pór dáme na makaróny. A nakoniec sa to celé pokúsime premiešať a potom už len podávame.