Oblíž prst

14.06.2012 13:54

Oblíž prst

Ingrediencie

  • 8 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g orechov
  • 50 g polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • <b>1 krém:</b> 6 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dcl mlieka
  • 250 g masla
  • <b>2.krém:</b> 6 bielkov
  • 300g kryštálového cukru
  • čokoládu na posypanie

Postup

Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prdopeč., pomleté orechy a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Dáme upiecť.

Žĺtkový krém: Žĺtka, cukor, hladkú múku, vanilku a mlieko zmiešame a uvaríme z toho hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do spenenia a pridáme ho po troške do vychladnutej kaše za stáleho miešania. Vymiešané dáme na múčnik.

Bielkový krém: Z bielkov urobíme sneh, pridáme kryš. cukor a šlaháme nad parou do zhustnutia. Keď je sneh tuhý natierame na plnku a posypeme strúhanou čokoládou.