Oblíž prst
Ingrediencie
- 8 vajec
- 200 g práškového cukru
- 150 g orechov
- 50 g polohrubej múky
- prášok do pečiva
- <b>1 krém:</b> 6 žĺtkov
- 200 g kryštálového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 2 dcl mlieka
- 250 g masla
- <b>2.krém:</b> 6 bielkov
- 300g kryštálového cukru
- čokoládu na posypanie
Postup
Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prdopeč., pomleté orechy a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Dáme upiecť.
Žĺtkový krém: Žĺtka, cukor, hladkú múku, vanilku a mlieko zmiešame a uvaríme z toho hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do spenenia a pridáme ho po troške do vychladnutej kaše za stáleho miešania. Vymiešané dáme na múčnik.
Bielkový krém: Z bielkov urobíme sneh, pridáme kryš. cukor a šlaháme nad parou do zhustnutia. Keď je sneh tuhý natierame na plnku a posypeme strúhanou čokoládou.