Šunkovo-broskyňové chuťovky

14.06.2012 11:54

Šunkovo-broskyňové chuťovky

Ingrediencie

  • 4 plátky šunky (1=cca 175g) Broskyňová omáčka: 250 g vykôstkovaných a pokrájaných čerstvých broskýň
  • 1 limeta
  • 2 ČL jemne pokrájaného ďumbieru
  • 2 ČL medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 nasekané jarné cibuľky
  • morská soľ

Postup

Na panvici rozohrejeme olej a postupne opekáme plátky šunky. Každú stranu 4 minúty. Opečené plátky udržujeme v teple. V miske zmiešame broskyne, limetovú šťavu, kôru, ďumbier, med a olivový olej. Vidličkou zmes roztlačíme. Pridáme jarné cibuľky, soľ a všetko dobre premiešame. Opečenú šunku podávame teplú s broskyňovou omáčkou.