Zelerová krémová polievka
14.06.2012 11:32
Ingrediencie
- 200 až 250 g bravčových kostí
- mrkva
- petržlen
- 200-250 g zeleru
- 2 zemiaky
- masť
- maslo
- 1 žĺtok
- 1 dl smotany
- celé čierne korenie
Postup
Bravčové kosti uvarte v slanej vode s trochou mrkvy a petržlenom a s celým čiernym korením. Očistený a pokrájaný zeler duste pod pokrievkou na masti, potom priceďte polievku z kostí a varte úplne domäkka so zelerovými listami (tie neskôr vyhoďte). Keď je zeler úplne mäkký, pretlačte ho cez sito a podlejte zvyškom polievky z kostí. Medzitým uvarte zemiaky, pretlačte ich, zmiešajte s maslom a dajte do polievky. Dobre zamiešajte. Pri servírovaní pridajte žĺtok rozmiešaný v smotane.