Zelerová krémová polievka

14.06.2012 11:32

Zelerová krémová polievka

Ingrediencie

  • 200 až 250 g bravčových kostí
  • mrkva
  • petržlen
  • 200-250 g zeleru
  • 2 zemiaky
  • masť
  • maslo
  • 1 žĺtok
  • 1 dl smotany
  • celé čierne korenie

Postup

Bravčové kosti uvarte v slanej vode s trochou mrkvy a petržlenom a s celým čiernym korením. Očistený a pokrájaný zeler duste pod pokrievkou na masti, potom priceďte polievku z kostí a varte úplne domäkka so zelerovými listami (tie neskôr vyhoďte). Keď je zeler úplne mäkký, pretlačte ho cez sito a podlejte zvyškom polievky z kostí. Medzitým uvarte zemiaky, pretlačte ich, zmiešajte s maslom a dajte do polievky. Dobre zamiešajte. Pri servírovaní pridajte žĺtok rozmiešaný v smotane.