Zimná polievka
14.06.2012 11:26
Ingrediencie
- 2 stredne veľké strúčiky cesnaku
- po 2 ks karotky
- kvaky
- zelery
- zemiakov
- 350 g tekvice
- ¼ hlávky kapusty
- 50 g masla
- 2 l vody
- soľ
- korenie
Postup
Očistite cesnak a jemne ho nasekajte; rovnako aj zelerovú vňať. Tekvicu olúpte, karotku, kvaku a zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Kapustu očistite a nakrájajte na malé prúžky. Cesnak, zeler, karotku a kvaku poduste na 30g masle. Keď je zelenina mäkká (ale ešte bez farby), podlejte ju vodou, osoľte a hodinu varte na slabom ohni. Po hodine pridajte kapustu, tekvicu a zemiaky a varte ďalších 30 min. Pripravte do polievkovej misy a doplňte zvyšným maslom a ešte horúcu podávajte.